Виваком преминава към нов сателит за телевизия

С нов сателит, Виваком ще осигури по-добро качество на ТВ програмите и по-добро покритие (източник: Intelsat)

Виваком планира този месец преместване на всички сателитни телевизионни програми. Телекомът преминава към нов сателит на две стъпки, в резултат на което се очаква по-добро качество на сигнала за всички канали.

Планираното преместване ще се извърши в нощта на 24 срещу 25 януари и нощта на 31 януари срещу 1 февруари, в най-слабо гледаното телевизионно време от денонощието.

Клиентите на телекома трябва единствено да рестартират приемните устройства (set-top-box) за няколко секунди на 25 януари и 01 февруари сутринта.

Новият сателит IS-38, който Виваком ще ползва, беше представен от Intelsat през септември 2018 г. След това сателитът бе изстрелян в орбита и премина редица тестове.

Освен че ще осигури по-добро качество на сигнала на телевизионните програми, сателитът ще подсигури и по-добро териториално покритие, уточниха от Виваком.

Коментари по темата: „Виваком преминава към нов сателит за телевизия”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Трябва да ти сменят конвертора и нещата ще се случат. Поне при мен беше така но имам и сплитери по трасето.

  2. Мариела

    Не знам колко по- добро ще е покритието на Виваком след смяната на сателита, но от 01.02.2019г. гледам половината от каналите, за които плащам Цяла такса. От петък чакам екип да се свърже с мен, за да отстрани проблема, а оператор от тел.087123 ме успокои, че това може да стане и след два месеца. Нямам думи!!!

Коментар