Алианс за младежта с амбициозна цел до 2022 г.

Традиционното образование вече не подготвя младите хора за реална работна среда (снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният Алианс за младежта си поставя за цел до 2022 г. да помогне на 6 милиона млади хора да изграждат и развиват своите професионални умения, съобщиха от организацията, основана по инициатива на Нестле.

Според Световния икономически форум, над 60% от децата, които постъпват в началните училища днес, ще имат работа, която все още не съществува. В същото време, според Световната банка, 60% от населението на света остава изключено от все по-нарастващата цифрова икономика. Четири милиарда души по света все още дори нямат достъп до интернет.

Традиционното образование вече не подготвя младите хора за реална работна среда. Убедени, че компаниите имат огромна възможност да се развиват и да се възползват от огромното разнообразие на човешки капитал, 20 международни частни компании обединяват сили в Глобалния алианс за младежта, за да изградят по-добро бъдеще за по-младите поколения.

В България 30 компании са част от Алианс за младежта, развивайки дейности в подкрепа на младежката заетост и готовност за работа. Съвместно те организират Академия за стажантите, през която за 4 години са преминали над 170 млади хора.

През годините се провежда и Работилница „Готовност за работа“, която е предназначена за децата на служителите в Алианс за младежта. Целта на работилницата е да помогне на младите хора да преминат плавно от академична към работна среда и да им даде полезни съвети за това как да изготвят своята автобиография и мотивационно писмо и как да се държат по време на интервю за работа, за да създадат добро впечатление у своя работодател.

Коментар