HP предложи виртуална защита на малките предприятия

Корпорацията HP обяви, че ще предложи на малките предприятия виртуално решение за сърфиране, което ще подобри тяхната ефективност и ще улесни управлението на различни технологични решения.
Виртуалното решение Mozilla Firefox за HP” е разработено от Symantec и Mozilla за потребители на HP. Стандартното издание на браузъра Mozilla Firefox е съчетано с решение за управление на софтуер на Symantec, така че потребителите да използват интернет ефективно, сигурно и с лесна поддръжка.
Докато потребителите сърфират в интернет, всички промени на компютъра се съхраняват във "виртуален слой", който е отделен от операционната система и по този начин компютърът остава незасегнат. Потребителите могат да възстановят първоначалните настройки на браузъра и да върнат състоянието на компютъра към последното му успешно стартиране.
Инструментът за виртуална защита, който досега беше включен в HP Compaq dc7900 Business Desktop PC, скоро ще се предлага и с моделите dc7500, dc5800, dc5850, dx2400, dx2450 и dx2390.
Докато компаниите продължават да разчитат на интернет за своя бизнес, нуждата от системи, които са по-стабилни и устойчиви на последиците от онлайн общуването, се превърна в основен приоритет.
"Това решение е от съществено значение, тъй като виртуализацията на приложения е вече широко разпространена технология, която прави компютрите по-ефективни, стабилни и способни да отговорят на динамично променящите се нужди на бизнеса днес", каза Кен Бериман, вицепрезидент на Symantec.
До края на годината виртуалното решение Mozilla Firefox за HP ще се предлага безплатно с всички споменати нови модели бизнес компютри.

Коментар