Бил Гейтс пусна комари на богатите

За пореден път тази година конференцията по технологии, развлечения и дизайн (TED) събра най-влиятелните хора от трите индустрии.

Този път обаче те бяха шокирани от изненадващата проява на бившия шеф на Microsoft Бил Гейтс, който в края на речта си пусна в залата рояк комари с думите “Не само бедните хора трябва да изпитват това”.

За онези, които не са запознати с благотворителните усилия на Бил и Мелинда Гейтс, това би се сторило ексцентрична постъпка на прекалено богат човек, който може да си позволи всичко.

Фондацията на двамата съпрузи харчи милиони долари за борба с маларията в африканските държави. Бил Гейтс използва всякакви поводи, за да призовава богатите хора за повече благотворителност и филантропия. Очевидно, аудиторията му се е сторила достатъчно подходяща, за да направи това още веднъж.

Новината се разпространи тутакси от присъстващия на събитието Дейв Морин, мениджър на извънредно популярната социална мрежа Facebook, и беше потвърдена от основателя на eBay Пиер Омидиър и СЕО-то на Twitter Ев Уилямс.

Коментар