Мъск иска всички Tesla сами да си извикват пътна помощ

В бъдеще автомобилите Tesla може автоматично да извикат камион за пътна помощ, когато имат технически проблем (снимка: Tesla)

Tesla продължава да разширява производството си и да пуска все повече коли по пътищата, но някои неща още не са доизпипани, когато става дума за обслужване. Ако нещо се повреди, поправянето му трае по-дълго, отколкото повечето собственици са готови да чакат, пише TechCrunch.

Ето защо тези дни Илон Мъск обяви две подобрения по поддръжката на колите: повече резервни части в сервизните центрове и възможност автомобилите Tesla автоматично да си извикат камион за пътна помощ, когато имат технически проблем.

Следващото нещо, което ние искаме да добавим, е, когато автомобилът открие нещо нередно по себе си – например спукана гума или повреда в задвижващия блок, преди да се е стигнало до авария и спиране, вече да е тръгнал автовоз или сервизен камион към тази кола“, обясни Мъск в телефонен прес-брифинг.

Ако собственикът сметне, че това е фалшива аларма, или пък не иска да го извозват на платформа, той ще може да анулира услугата чрез дисплея в кабината.

Анализаторите са силно заинтригувани, защото въвеждането на подобна услуга в един или няколко големи града е относително лесно, но пускането на услугата на цялата територия на САЩ изисква огромна логистична мрежа.

Засега Илон Мъск не е определил времева рамка, в която ще се появи новата функция в електромобилите Tesla.

Коментари по темата: „Мъск иска всички Tesla сами да си извикват пътна помощ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Tesla купи компания за суперкондензатори

Коментар