Schneider Electric обяви нов регионален директор

Новият регионален мениджър на Schneider Electric Радослав Кошков работи в компанията от 2000 г. (снимка: Schneider Electric)

Радослав Кошков е новият регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово, съобщиха от компанията, която се позиционира като лидер в дигиталната трансформация, енергийния мениджмънт и автоматизацията.

За първи път българин ще бъде начело на региона и ще отговаря за операциите на Schneider Electric в четирите балкански държави. Радослав Кошков е част от екипа на компанията от 2000 г. Той преминава през различни нива и позиции, като демонстрира високи резултати в областта на продажбите и в развитието на взаимоотношенията с партньори.

Преди да поеме управлението на бизнес операциите на Schneider Electric в четирите държави от региона, Кошков заема длъжността „Директор продажби Партньорски канали за България“, като отговаря за представянето и развитието на основните канали и управлява екипа по продажбите за производители на табла, контрактори, производители на машини, системни интегратори в автоматизацията и проектанти.

През годините Кошков заема също ключови позиции в отделите „Дистрибуция“ и „Бизнес развитие“, управлява продажбите за различни канали и пазари на цели продуктови гами, както и маркетинговите активности към партньорите на компанията.

Досегашният регионален мениджър на компанията Йонуц Фаркаш предстои да заеме позицията на вицепрезидент по стратегическо развитие за Европа и Южна Америка в направление „Електроразпределение“.

Коментар