София Картинг Ринг подмени парка си с новия SR5

SR 5 е последната иновация от семейството на френския производител Sodikart (източник: Sodikart)

Феновете на скоростта и адреналина ще могат да видят и изпробват чисто нов модел картинг на пистата София Картинг Ринг. От 9-ти февруари за любителите на спортното каране става достъпен новият SR5 на френския производител Sodikart.

Сред основните разлики между SR5 и предишния модел RX 8 е предното окачвене – по-леката и близка до състезателните машини кормилна уредба. Цялостната концепция е насочена към повече стабилност, комфорт, но и същевременно усещане за състезателна тръпка, съобщиха от София Картинг Къп.

Различните решения на задната ос правят усещането за типична рейсинг машина, адаптирана за обикновени потребители. Новият модел е оборудван с двигател 200 кубика 6,5 конски сили – достатъчни за ново изживяване с високите скорости.

Цялостната концепция на SR5 е насочена към повече стабилност, комфорт и усещане за състезателна тръпка (източник: Sodikart)

SR 5 е последната иновация от семейството на френския производител Sodikart. Новият модел доставя допълнителен комфорт и удоволствие на пилотите – краката са защитени с интегрирано подово покритие и всеки сам може лесно да регулира разстоянието до педали.

Друга отличителна характеристика на SR5 е напълно покритата горна част, която цели да предпази мястото на пилота от всички контакти с резервоара и двигателя.

SR 5 е оборудван с мощен двигател 200 кубика 6,5 конски сили (източник: Sodikart)

София Картинг Ринг е най-голямата закрита картинг писта в България и региона. В рамките на четири години, откакто функционира пистата, трасето бе променено три пъти с нови конфигурации.

Освен това за по-опитните пилоти бяха осигурени бързи картинги CRG. Тази година София Картинг Ринг изцяло подмени картинг парка с новия модел SR5.

Коментар