Преакселераторска програма подкрепя студентски стартъпи

Инициативата Challenge YOU е отворена за идеите на български студенти (източник: Джуниър Ачийвмънт България)

Нова преакселераторска програма ще подкрепи успешната реализация на предприемаческа инициатива на студентски стартъпи. Challenge YOU, обявена тази седмица, е инициатива на Обединена българска банка, Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й дружество The Edge: R&D.

В продължение на три месеца участниците ще сформират екип, който да развие своята идея, да разработи прототип на продукта или услугата си, като представи и бизнес обосновка на проекта, стана ясно при официалното стартиране на Challenge YOU.

Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в следните направления: виртуална реалност, изкуствен интелект, IoT, финтех, здравеопазване, чиста енергия, агроиновации и други бизнес идеи, свързани с технологична иновация.

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май студентите ще участват в интензивни работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, Демо ден и финално състезание, на което ще стане ясен победителят, чиято идея ще бъде финансирана.

Бизнес ментори от екипа на ОББ ще подкрепят стартъпите с опит и съвети в развиването на идеите. Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в креативното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.

Крайният срок за регистрация на студентски екипи е 10 март 2019 г., когато стартира и обучителната част. Участието в програмата Challenge YOU е безплатно за студентите. Победителят може да спечели финансиране, менторство и консултации с тесни специалисти.

Коментар