F-Secure с още две награди „Най-добра защита“ от AV-TEST

Колекцията от награди на F-Secure за „Най-добра защита“ нараства постоянно (източник: F-Secure)

Хората и технологиите работят в тясно сътрудничество в областта на сигурността. Вече десетилетия наред F-Secure надгражда своите продукти, за да доставя надеждна защита на световно ниво. Спечелването на две от тазгодишните награди на AV-TEST за „Най-добра защита“ доказва колко ефективен е подходът на компанията.

F-Secure Protection Service for Business, Computer Protection беше отличен в категорията за корпоративни решения за сигурност, като междувременно F-Secure SAFE направи същото в потребителския сегмент.

Продуктите F-Secure SAFE и PSB Computer Protection са доставили най-високо ниво на услуги по сигурността през 2018 година – за това свидетелства наградата „Най-добра защита за 2018“, споделя техническият директор на AV-TEST Майк Моргънстърн.

Не за първи път F-Secure печели наградата „Най-добра защита“ на AV-TEST. Още когато престижните награди се връчват за първи път, през 2011 година, F-Secure Client Security печели отличието „Най-добра защита“ в корпоративния сегмент.

Тази година бележи шести и седми приз за F-Secure в 8-годишната история на наградите. Това е ясен знак за постоянното присъствие на F-Secure сред най-добрите в сферата на информационната сигурност. Решенията на компанията са достъпни и на нашия пазар от официалния дистрибутор Инфодизайн България.

Доставяйки най-добра защита ден след ден, седмица след седмица, месец след месец не е лесно, но осигуряването й години наред е още по-трудно, казват от компанията. Кристин Бехераско, която ръководи Изследователското и развойно звено в F-secure, признава, че това е истинско предизвикателство, но заявява също така, че тя и екипът с готовност го приемат.

Винаги има напрежение, когато компанията регулярно печели награди. Но въпреки това, хората от нашия технически екип продължават да бъдат безкомпромисни при осигуряването на най-бързия и надежден отговор срещу най-новите заплахи“, споделя Кристин Бехераско.

С други думи – F-Secure не е чудо за три дни. А какво всъщност прави компанията?

Не бихме печелили приза на AV-TEST седем пъти без нашите постоянни инвестиции в наемането на професионалисти и изграждането на технологии за защита с най-висок стандарт. Ден след ден, година след година“, казва техническият директор на F-Secure Мика Сталберг.

Един ден в лабораториите на F-Secure изглежда така: 7 милиарда събития, 6 милиарда заявки за репутационна класификация, 1 милион подозрителни URL-и, 500 000 файла за анализиране и около 10 000 нови зловредни софтуера. При такова огромно количество от потенциални заплахи, експертите на компанията не биха се справили без подходящите инструменти.

Но всъщност не е толкова просто. Паоло Палумбо от F-Secure казва, че дори и най-добрите инструменти са неефективни, ако не са използвани от правилните хора. Освен че изпълнява ролята на директор и стратег на F-Secure Labs, той е и главен лектор на курса по „Реверсивно инженерство при анализ на зловреден софтуер“ към университета Аалто. По неговите думи, анализът на зловреден софтуер насърчава студентите към критично мислене, което от своя страна ги прави по-добри анализатори.

За нас е вълнуващо да работим с университети за осигуряване на кибер-обучение от най-високо ниво. Това е възможност да създадем съпричастност у студентите към важната роля на хората в тази индустрия. Анализирането на зловреден софтуер е комплексна дейност, изключително благоприятствана от критичното мислене, и е много важно студентите с интерес в тази област да разберат стойността, която експертизата може да има, както в професионален, така и в личностен аспект“, казва Паоло Палумбо.