MWC 2019: Самостоятелен VR шлем за бизнеса

Vive Focus Plus размива границите между реалността и виртуалната реалност (източник: HTC)

Самостоятелен хардуер за виртуална реалност, предназначен за бизнес клиенти, представи тайванската компания HTC, един от пионерите на пазара за смартфони. Новият продукт дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019).

Vive Focus Plus размива границите между реалността и виртуалната реалност. Устройството се прикрепя лесно към главата за по-продължителни VR сесии, от каквито се нуждаят търговските клиенти.

HTC подобрява шлема Focus с „шест степени на свобода“ (6DoF), вграждайки двойни 6doF контролери, които позволяват на потребителя да борави с виртуалната среда със същaта лекота като при VR устройствата за настолен компютър.

Това подобрение улеснява и разработчиците при пренасяне на виртуално съдържание от настолен компютър, правейки шлема физически по-лесно преносим и естествен за употреба.

Vive Focus Plus открива възможности за по-голяма задълбоченост, по-реалистични обучения и симулации и по-лесно пренасяне на преживявания от настолен компютър към самостоятелен VR хардуер“, заяви Пол Браун, генерален директор за Европа на HTC.

Шлемът предлага два ултразвукови 6DoF контролера, включващи аналогов спусък, който позволява на потребителите да контролират обекти или взаимодействия чрез натиск. Компании като SimforHealth и Immersive Factory вече използват Vive Focus Plus за медицински обучения и симулации по безопасност.

Това цялостно решение се захранва от мобилна VR платформа Qualcomm Snapdragon 835. Дисплеят 3K AMOLED създава реалистична и поглъщаща среда за симулации за медицински персонал, осигурявайки по-добри резултати отколкото при обученията с контролери, свързани с компютри чрез кабели.

Vive Focus Plus ще се доставя с няколко допълнителни приложения за бизнес клиенти като Kiosk Mode, Gaze Support, както и с инструменти за дистанционно управление на устройства, които позволяват записване, следене и управление на повече от един шлем наведнъж.

Шлемът ще бъде наличен за закупуване от второто тримесечие на 2019 г. на 25 пазара по света и на 19 езика. В повечето пазари продуктът ще включва фирмен лиценз за употреба без допълнителна такса.

Коментари по темата: „MWC 2019: Самостоятелен VR шлем за бизнеса”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    6DoF – 6 degrees of freedom, означава 6 степени(измерения) на свобода

Коментар