YouTube Music възпроизвежда вече и локални файлове

YouTube Music добавя функция за възпроизвеждане на локално съхранявани файлове (източник: CCO Public Domain)

Скорошна актуализация на музикалното приложение YouTube Music до версия 3.03 включва дългоочаквана функционалност, която ще направи още по-активни потребителите на услугата.

Става въпрос за възпроизвеждане на аудиофайлове, които вече са качени на устройството на потребителя във формати mp3, m4a и др. Това подобрение отразява стремежа на Google да направи YouTube Music стандартен плейър за музиката, съхранявана на Android устройства.

Очаква се с подобрения като възпроизвеждането на локално съхранявани файлове YouTube Music постепенно да замени друга музикална услуга на интернет компанията – Google Play Music.

Принципно, когато потребителят иска да пусне песен от устройството си, операционната система предлага избор на приложение, което да възпроизвежда музиката. Сега в списъка с опции се появява и приложението YouTube Music.

Все още новата функционалност се намира на базов етап на внедряване – дори при избор на YouTube Music самото приложение не стартира и песента не се показва в секцията Now Playing. Но тепърва Google ще подобрява работата на тази функция, за да наложи YouTube Music като стандартен плейър.

Коментари по темата: „YouTube Music възпроизвежда вече и локални файлове”

добавете коментар...

  1. :о)

    Абе това изобщо не е достъпно за България…
    За кво пишете преписани новинки???

Коментар