Cloud технологиите в помощ на големия бизнес

При Cloud хостинга бизнесът има пълен контрол над изразходваните ресурси, повече гъвкавост и повече сигурност за своята информация (източник: ICN.Bg)

Все повече бизнеси през настоящата година ще залагат на интернет като най-доброто средство за достигане до повече клиенти, продажби и спестени разходи. Дори да продават физически стоки и продукти, много компании осъзнават потенциала на това да разполагат със сериозно онлайн присъствие.

В случая на „Велосипед“ ООД правилният избор на партньор и Cloud услуга имат решаваща роля за успешното развитие на компанията.

Повече за „Велосипед“ ООД и велосипедите Cross

Зад тези имена стои най-успешният български и един от най-уважаваните европейски производители на велосипеди и компоненти за тях. А продуктите от марката Cross, произвеждани от компанията, са сред най-популярните от своя клас във всички страни, където брандът присъства.

Всяка година заводът произвежда близо 250 000 велосипеда, а по-голямата част от продукцията се реализира в страни от Западна и Централна Европа. За любителите на велосипеди „Cross“ е синоним на „високо качество“, „уникален дизайн“ и „иновация“. „Велосипед“ ООД продава своята продукция и онлайн на своя сайт velosiped.bg.

Казусът пред бизнеса

Успехът на компанията дава възможност за растеж и увеличаване на производството. А по-големият брой запитвания и поръчки налагат нуждата от използване на повече ресурси, включително и такива за развитие на бизнеса в онлайн пространството. Използваната до момента уеб хостинг услуга има своите лимити, а екипът на „Велосипед“ ООД осъзнава нуждата от повече ресурси и гъвкавост, които да отговорят на растящите потребности на бизнеса.

През 2017 г. „Велосипед“ ООД се обръща към своя хостинг партньор ICN.Bg в търсене на подходящото решение, което ще отговори на нуждите на компанията. Към бизнеса вече идват повече запитвания, а посещенията и поръчките на уеб сайта нарастват. Значително се увеличава и обемът на електронната кореспонденция, която компанията води. Задачата на ICN.Bg е да предложи най-работещото и сигурно решение, което да осигури подходяща онлайн среда за своя клиент.

Cloud: Най-подходящото решение

За „Велосипед“ ООД най-подходящата услуга се оказва Cloud хостингът. При него бизнесът има пълен контрол над изразходваните ресурси, повече гъвкавост и повече сигурност за своята информация. Услугата би предоставила достатъчно сървърна мощ, която да поеме натоварването на уеб сайта, електронния магазин и мейл кореспонденцията на компанията.

За да избере точните параметри на Cloud услугата си, „Велосипед“ ООД се съветва с екипа на ICN.Bg по отношение на оптималните ресурси като оперативна памет, процесор и дисково пространство, които да използва.

„Гъвкавостта е едно от основните предимства на Cloud. Ако бизнесът ви се развива, то заедно с това можете да увеличавате и използваните хостинг ресурси. Партньорите ни от „Велосипед“ ООД имаха нужда именно от такъв тип услуга. При нея уеб проектите им се ползват и с по-високо ниво на защита, повече бързина, резервираност на данните и оптимизация на разходите, тъй като се използват точно толкова ресурси, колкото клиентът има нужда във всеки един момент“, разказа Юлиян Бориславов, ICN.Bg

Допълнителни ползи от преминаването към Cloud

Тъй като услугата Cloud е нова за компанията, екипът има нужда от съдействие за администрацията и мониторинг на работата на приложенията. ICN.Bg препоръчва и предлага допълнителната услуга „Системна администрация“, с която при всеки възникнал казус хостинг доставчикът оказва съдействие, предоставя допълнителни статистики и известява своя клиент за потенциални проблеми преди тяхното възникване.

За всички останали казуси и въпроси, ICN.Bg също е насреща. Освен Cloud услугата, „Велосипед“ ООД използва и домейн имена, SSL сертификат и споделен хостинг план за своите онлайн проекти от същия хостинг партньор.

ICN.Bg първа пуска Cloud на българския пазар още през 2011 г. С това бизнеси от всякакъв мащаб получиха достъп до гъвкава и мощна услуга, която им позволява да оптимизират своите разходи и да се възползват от оптимални ресурси за дейността си.