Tesla обеща 5-минутно зареждане на електромобили

Новият V3 Supercharger има капацитет 250 kW и добавя 120 км пробег само за 5 минути (източник: Tesla)

Производителят на електромобили Tesla представи ново зарядно устройство, което обещава драстично да намали времето, необходимо за зареждане на батериите.

Новият V3 Supercharger може да се похвали с капацитет 250 kW, като Tesla твърди, че зарядното добавя 120 км пробег само за 5 минути и 1600 километра за час зареждане, пише GreenTech.bg.

Това е голям напредък в сравнение с досегашния модел V2, който работи при 120 kW. Промяната се дължи на използването на „кабел с течно охлаждане“, казва Tesla.

Компанията твърди, че новото зарядно ще съкрати времето за изчакване при зареждане със средно 50% до около 15 минути за кола. Това го прави най-бързото зарядно за електромобили на пазара днес.

Първата станция за зареждане чрез V3 би трябвало да се появи в САЩ следващия месец, а по-късно, през четвъртото тримесечие на 2019 г., супер-зарядното ще пристигне в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

Коментари по темата: „Tesla обеща 5-минутно зареждане на електромобили”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да си чул случайно, че на практика се оказа, че 98 от проектите му никога няма да излязат от стадий на проучване? какво стана със слънчевия му покрив и слънчевите му керемиди? Със електрическите му камиони, с автопилота, който не бил точно автопилот? А с човека в космоса? Същите като епълфеновете сте ;)))
    Привлечени от лъскавичкото забравяте реалността ;)))

  2. Anonymous

    Само си представям цената на четвърт мегават соларна система с батериите… По – добре да си построиш АЕЦ в мазата, по – евтино ще дойде…

  3. Guest

    Хайде пак! По-умните от Мъск за пореден път да обяснят, че той не ги прави нещата както трябва. Нищо, че преобърна представите за автомобили, нищо, че преобърна представите за космически полети. Чист късмет е неговото, обяснете му как стават нещата.

  4. Anonymous

    Четвърт мегават на автомобил… Сега всяко село ядрена централа ли трябва да си строи?

  5. -_-

    А, аз твърдя, че новото зарядно ще съкрати 3 до5 пъти живота на батерията.

Коментар