ASUS ROG Strix SCAR II (GL704GW): Безкомпромисна мощ

Тънки рамки около дисплея и агресивна визия отличават геймърския лаптоп ROG Strix SCAR II

Наскоро ASUS представи обновената си серия преносими гейминг компютри ROG Strix SCAR II. Днес ще ви запознаем с едно от предложенията в нея, а именно GL704GW, който включва екран с диагонал 17,3“ и най-новите видеокарти NVIDIA GeForce RTX 2070. Моделът определено буди интерес, основно поради наличието именно на тази видеокарта, която предлага възможност за безкомпромисен гейминг.

Но нека започнем от дизайна на машината. Моделът следва дизайна на останалите предложения в серия SCAR II, отличавайки се със сравнително компактни размери, благодарение на тънките рамки около дисплея и с агресивна визия. На капака, който е с шарка от пресичащи се линии, откриваме познатото ROG лого.

Пространството около клавиатурата е разделено на две зони като едната е с покритие наподобяващо камуфлаж. Всичко това се допълва от системата за осветяване Aura, която обхваща клавиатурата, лента в предната част на корпуса и логото. Чрез специален софтуер можете да персонализирате светлинните ефекти.

Екранът е с диагонал 17,3“, резолюция Full HD, 144Hz честота на опресняване и време за реакция 3 ms. Тези параметри са от голямо значение за получаването на гладък гейминг без накъсване дори при екшън и спортните игри. Освен това IPS панелът покрива 100% от цветовата гама sRGB, гарантирайки точно представяне на цветовете.

Преминаваме и към компонентите, които са в основата на високата гейминг производителност. ROG Strix SCAR II разполага с най-новото 8-мо поколение Intel Core процесор i7-8750H. Разбира се, най-голям интерес буди видеокартата – дългоочакваната мобилна NVIDIA GeForce RTX 2070. Тя включва цели 8GB собствена GDDR6 VRAM и е способна да възпроизвежда фотореалистична графика. Това е възможно чрез „ray tracing“ технология в реално време и използване на AI обработка на изображенията.

На следващо място идва системната памет, която е с максимален капацитет 32GB и тактова честота 2666MHz. Опциите за сторидж също са адекватни. Серията предлага избор от M.2 NVMe PCIE SSD с капацитет 256GB/512GB и 1TB. Към това можете да добавите още 1TB SSHD със скорост на въртене 5400rpm. Благодарение на високите скорости на трансфер на данни, които са възможни чрез наличното SSD решение, времето за стартиране на операционната система, приложенията и игрите се намалява максимално.

Колкото по-мощен е даден преносим компютър, толкова по-ефективна трябва да бъде и охладителната система. Решението тук се нарича HyperCool Pro и включва разширена охлаждаща плоча, която равномерно разпределя отделяната топлина.

Двата мощни 12V вентилатора доставят достатъчен въздушен поток и налягане за охлаждане на системата и при високо натоварване. HyperCool Pro включва и познатата ни система против натрупване на прах.

ASUS ROG Strix SCAR II не прави компромиси по отношение на производителността, като предлага най-мощната налична към момента видеокарта. Това в комбинация с адекватен процесор, RAM и сторидж дават възможност за гейминг при максимални настройки на почти всички игри в момента. Ефективната охладителна система гарантира дълъг живот на системата, което е от голямо значение в дългосрочен план.

Коментари по темата: „ASUS ROG Strix SCAR II (GL704GW): Безкомпромисна мощ”

добавете коментар...

  1. Жоро

    Винаги съм се чудил кои по дяволите ще си купи такъв лаптоп ? Не ми се рови в интернет, но мога да заложа 1 бъбрек (защото ако си купя този лаптоп ще трябва да се разделя с единия), че за тези пари може да се вземе нереалната десктоп конфигурация и да остане за нов комплект хубави летни гуми.

  2. Иво

    По принцип повече от 1000 евро за лаптоп е безумие. В момента най-изгодно е да се търси за гейминг с видеокарта 1050ti или 1060. Всичко друго все още е ненормално по-скъпо!

  3. Lordoff

    Пропуснали сте само цената. Но пък и без това играещите на лаптоп не са особено наясно със стойността на парите…

Коментар