Opera създаде браузър за „интернет на бъдещето“

Технологията на блокчейн връща контрола обратно на хората (източник: Opera)

Норвежката компания Opera обнови едноименния браузър за компютри до версия 60, известна с кодовото име Reborn 3, като добави в нея вграден криптопортфейл и поддръжка на Web3.

Web3 представлява „интернет на бъдещето“, основан на блокчейн технология. Потребителите на Opera могат да въвеждат адреса на Web3 приложенията директно от адресния ред на браузъра.

„Технологията на блокчейн връща контрола обратно на хората. Те могат безопасно да подписват транзакции и да се идентифицират в сайтове без необходимост от предоставяне на излишни данни“, поясняват от Opera.

Opera поставя ударението върху поверителността и сигурността (източник: Opera)

Криптопортфейлът в десктоп версията на Opera е синхронизиран с този в мобилната версия за Android. Всеки път, когато е необходима идентификация в Web3 сайт или подписване на блокчейн транзакция, потребителят получава известие на своя смартфон, а потвърждаването става по същия начин като отключването на системата – например, с пръстов отпечатък или разпознаване на лице.

Новият браузър Opera 60 е създаден за работа с Web3 приложения (източник: Opera)

Opera акцентира и на вградената в браузъра VPN услуга, като обещава повишени поверителност и сигурност в интернет. Браузерната VPN услуга създава защитен, криптиран тунел, който скрива данните на потребителя от трети лица, както и неговото географско положение при посещаване на сайтове.

Даунлоуд: Opera

Коментари по темата: „Opera създаде браузър за „интернет на бъдещето“”

добавете коментар...

  1. Пешо

    Opera вече е само в историята – сега правят поредния Хромиум дериват.

  2. ха

    Китайци всъщност са собствениците, но компанията си е Норвежка. Както като кажеш българският мобилен оператор Telenor … какво му е българското? Името норвежко, собственикът чех.

  3. Anonymous

    Опера не стана ли китайска преди няколко години???

Коментар