Google подготвя MSP партньорска програма

Нова партньорска програма на Google ще стимулира доставчиците на управлявани услуги (източник: Google)

Google планира нова партньорска програма, насочена към доставчиците на управлявани услуги (Managed Services Provider, MSP), които работят с облачната инфраструктура Google Cloud, съобщи CRN, позовавайки се на партньори на интернет компанията.

Очаква се с новата програма Google да превземе дял от пазара на облачни услуги и по-конкретно – от Amazon и Microsoft. В допълнение към самата програма, Google ще увеличи броя на партньорските нива, специализации, сертификации и варианти за възнаграждения.

MSP програмата ще проследява дейността на доставчиците на управлявани услуги, ще измерва техните показатели за продажби и възнаграждения. Досега Google формално нямаше програма от категорията MSP, коментират от SADA Systems – компания със статут на Google Premier Partner.

Бъдещата програма ще определи ясно ролята на MSP партньорите, които не само продават продукти, но и отказват професионални услуги на клиентите за целия период на използване на Google Cloud.

Google ще награждава партньорите в зависимост от ефективността на тяхната дейност и ще им позволи да подобрят своята рентабилност, като ги стимулира да инвестират в клиентите.

Коментар