Шефът на Foxconn иска да стане президент на Тайван

Тери Гоу има големи шансове да стане президент на Тайван (източник: Simon Song / Foxconn News)

Основателят, президент и главен изпълнителен директор на Foxconn Тери Гоу обяви преди броени дни, че ще се оттегли от заеманите постове в най-големия производител на електроника за водещи брандове, вкл. iPhone на Apple. Този ход на мениджъра е мотивиран от политически амбиции.

Тери Гоу управлява Foxconn в продължение на 45 години. Сега той е решил да се посвети на управлението на родината си Тайван и ще се включи в надпреварата за президент на страната. Изборите за нов президент на Тайван са насрочени за януари 2020 г.

Един от най-опитните мениджъри в ИТ индустрията се надява да бъде избран за кандидат на консервативната политическа партия Гоминдан. Очаква се в най-скоро време партията да обяви своя кандидат за президент за изборите догодина.

„Моите основни ценности са мир, стабилност, икономика и бъдеще“, казва Тери Гоу, цитиран от японската медия Nikkei.

Според скорошно проучване, Гоу има големи шансове на изборите и е напълно възможно основателят на Foxconn да стане следващият президент на Тайван. Рейтингът на действащия президент Цай Инуън падна след редица непопулярни икономически и социални реформи.

Коментари по темата: „Шефът на Foxconn иска да стане президент на Тайван”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Коя морска богиня му е казала в сънят му че ще успее ?

Коментар