Пет движещи сили за богатите да инвестират в криптовалути

Криптовалутите са бъдещето на парите, а богатите не искат да пропуснат тази възможност (източник: CCO Public Domain)

Повече от две трети от богатите ще инвестират в криптовалути през следващите три години, показва ново глобално проучване на deVere Group – една от най-големите консултантски организации в сферата на финансите.

68% от участниците в анкетата вече инвестират в криптовалути като биткойн, етериуми и XRP или ще направят това преди края на 2022 г. Проучването обхваща над 700 души от САЩ, Великобритания, Австралия, ОАЕ, Япония, Катар, Швейцария, Мексико, Хонг Конг, Испания, Франция, Германия и Южна Африка.

В категорията попадат хора, които притежават инвестиционни активи в размер на най-малко 1 млн. паунда (или еквивалент). „Изследването показва, че богатите все повече търсят експозиция към криптовалути“, коментира Найджъл Грийн, основател и главен изпълнителен директор на deVere Group.

Криптовалютите са бъдещето на парите, а бъдещето е сега. Богатите не искат да пропуснат тази възможност и ребалансират инвестиционните си портфейли към цифровите активи, допълва той.

Найджъл Грийн смята, че освен FOMO (The Fear Of Missing Out – страхът да не пропуснеш нещо), има пет основни движещи сили за нарастващия интерес на богатите към криптовалутите.

  • Първо, криптовалютите са без граници, което ги прави напълно подходящи за все по-глобализирания свят на търговия и хора.
  • Второ, те са цифрови, което ги прави идеални за нарастващата дигитализация на нашия свят, която често се нарича четвърта индустриална революция.
  • На трето място, те предлагат решения за реални проблеми, включително повишаване на ефективността на международните парични преводи и включване към банкирането на още два милиарда души от населението на планетата.
  • Четвърто, демографските данни са на страната на криптовалутите, тъй като по-младите хора са по-склонни да ги приемат, отколкото по-възрастните поколения.
  • И пето, институционалните инвеститори излизат от периферията и се включват на криптопазара заедно със своите капитали и експертиза.

Оптимизмът на главния изпълнителен директор на deVere се подхранва от подема на биткойн, доминиращата в света криптовалута, която регистрира петмесечен връх в петък.

Найнджъл Грийн вярва, че биткойн ще тества критичната ценова подкрепа от $6000, изграждайки доверие към по-широкия пазар на криптовалута. Според него, криптовалутите все повече се приемат от търговците на дребно и институционалните инвеститори като бъдещето на парите.

Коментар