Fujitsu пуска лек хибриден лаптоп за бизнеса

Хибридните лаптопи като Fujitsu Lifebook U939X придобиват все по-голяма популярност сред бизнес потребителите (източник: Fujitsu)

Fujitsu обяви „най-лекия хибриден бизнес лаптоп в света“ – това е моделът Lifebook U939X с вградена зареждаща се писалка и тегло само 1015 грама, съчетаващ ноутбук и таблет.

Бърз и мощен като стандартен лаптоп, супер тънкият U939X се сгъва на 360 градуса, превръщайки се в Windows-базиран таблет. Моделът е защитен от солидна магнезиева обвивка, има 13,3-инчов сензорен „anti-glare“ дисплей с висока плътност и пълноразмерна клавиатура.

Лаптопът е снабден с инфрачервена камера за сигурно използване на технологията Windows Hello при влизане в системата. Свързаността е гарантирана от пълноразмерни HDMI и Ethernet (RJ-45) портове и допълнителна опция за 4G/LTE модул, което премахва нуждата от носенето на адаптери и приставки за свързване към корпоративните мрежи.

Lifebook U939X разчита на последното поколение Intel Core vPro процесор и идва в комплект с прецизна писалка с Wacom AES технология, която в таблетен режим улеснява добавянето на коментари към документи, както и поставяне на дигитален подпис директно на устройството.

Супер тънкият U939X се сгъва на 360 градуса, превръщайки се в Windows-базиран таблет (източник: Fujitsu)

Хибридните лаптопи придобиват все по-голяма популярност сред бизнес потребителите, поради две основни причини. Първо, защото са пълноразмерни, лесни за използване и с функциите на стандартен лаптоп. И второ, предлагат допълнителното удобство на таблета, защото поддържат писане по екрана, както и креативни дейности като добавяне на коментари на изображения или пък подписването на електронен документ, поясниха от Fujitsu.

Lifebook U939X включва и топ технология за сигурност – биометрично разпознаване PalmSecure. Новост също така е портът Intel Thunderbolt 3, който позволява свързване на множество дисплеи или устройства посредством компактен USB Type-C порт.

„2 в 1“ устройството се предлага в два цвята: червено и бизнес черно. Lifebook U939X и останалите модели от портфолиото на японската компания са достъпни на нашия пазар от дистрибутора Солитрон България и партньорите на Fujitsu.

Коментар