D-Link увеличава скоростта и покритието на Wi-Fi мрежите

Новите точки за достъп на D-Link идват в отговор на нуждите на фирмите за гъвкави и разширяеми Wi-Fi мрежи с високи скорости (източник: D-Link)

D-Link пуска на пазара два нови модела безжични точки за достъп (AP) – Wireless AC2600 Wave 2 Dual-Band Unified Access Point (DWL-8620AP) и Wireless AC2600 Wave 2 Dual-Band Unified Access Point with External Antenna (DWL-8620APE), които предлагат свързаност от следващо поколение, с по-високи скорости и по-голям обхват на покритие.

Новите устройства идват в отговор на нуждите на фирмите за гъвкави и разширяеми Wi-Fi мрежи с високи скорости, подчертаха от компанията. Те използват пълния потенциал на технологията 802.11ac Wave 2, за да осигурят свързаност с комбинирана скорост на данните до 2,533 Mbps. Поддържат също Link Aggregation, което позволява на два Gigabit Ethernet порта да действат като един, за да удвоят скоростта и да увеличат обема на пренасяните данни.

С технологията 4×4 MU-MIMO се извършва едновременна комуникация с множество клиенти и затова тези точки за достъп могат да увеличат значително капацитета на мрежата. Те също така предлагат подобрени функции за сигурност на мрежата и контролиран достъп до нея.

Продуктите могат да бъдат използвани като самостоятелни точки за достъп или да бъдат централно управлявани чрез контролерите на D-Link, позволяващи управление на до 1024 точки за достъп. Управлението на радиочестотните ресурси (RF) позволява централизирано управление на честотните ленти и възможно най-добро покритие за безжичните клиенти.

Намаляването на смущенията от други източници става посредством автоматичен избор на канала и регулиране на мощността на предаване. Ако се установи, че съседната точка на достъп не работи, мощността на предаване автоматично се увеличава.

Технологията 802.11ac Wave 2 осигурява свързаност с комбинирана скорост на данните до 2,533 Mbps (източник: D-Link)

DWL-8620AP и DWL-8620APE могат да се монтират на тавана или на стената. За допълнителна гъвкавост и двата модела се захранват с електричество чрез кабела към компютърната мрежа (технология PoE), което позволява да се инсталират на труднодостъпни места, където обикновено липсват електрически контакти.

Разширените функции на двете устройства включват 802.1p QoS за приоритетно пропускане на чувствителен към закъснението трафик, какъвто е този за гласовите услуги и стриймването на видео. Те също така включват редица функции за намаляване на претоварването на мрежата, като например технология за автоматично свързване на клиентите в оптималната за тях честотна лента.

Освен това алгоритъмът Airtime Fairness гарантира еднакво време за връзка на всеки клиент, като осигурява висока производителност, дори ако в мрежата са свързани по-бавни устройства. 802.11k Fast Roaming пък позволява на безжичния клиент да се движи между точките за достъп, без да прекъсва връзката му с мрежата.

Коментар