D-Link Exo – Mesh Wi-Fi рутери за дома и офиса

Новите Wi-Fi Mesh рутери на D-Link дебютират на изложението CES 2019 в Лас Вегас (източник: D-Link)

Ново поколение смарт mesh Wi-Fi рутери представя мрежовата компания D-Link на изложението CES 2019 в Лас Вегас тази седмица. Серията D-Link Exo включва смарт Wi-Fi рутери и разширители с mesh функционалност. Предвидени са защита от McAfee и функции с висока добавена стойност за домашните и офис потребители.

Технологията Wi-Fi Mesh позволява на потребителите да комбинират съвместими рутери и разширители с цел създаване на мрежи, отговарящи на нуждите на дома/офиса. Wi-Fi Mesh създава една мрежа в целия дом/офис, така че когато се движите, автоматично се свързвате към най-силния сигнал.

Рутерите от серията Exo на D-Link са оборудвани с цялостна защита от край до край за всяко устройство, свързано към мрежата. Платформата McAfee Secure Home Platform автоматично защитава всички устройства, свързани към мрежата, а възникващите заплахи се идентифицират и блокират, благодарение на Global Threat Intelligence на McAfee.

Рутерите D-Link Exo са оборудвани с цялостна защита от край до край за всяко устройство, свързано към мрежата (източник: D-Link)

Разширеният родителски контрол гарантира безопасността на децата при сърфиране в интернет. McAfee LiveSafe осигурява активна защита, когато потребителите са извън дома.

Серията Exo рутери включва:

  • DIR-3060 AC3000 смарт Mesh Wi-Fi рутер
  • DIR-2660 AC2600 смарт Mesh Wi-Fi рутер
  • DIR-1960 AC1900 смарт Mesh Wi-Fi рутер

Мощният двуядрен процесор 880 MHz, вграден в рутерите, осигурява видео стрийминг без прекъсвания, игри без забавяне и сърфиране с висока скорост. Като допълнителна функционалност D-Link изтъква гласово управление чрез устройства, поддържащи Google Assistant и Amazon Alexa.

В рутерите е вграден и Speedtest от Ookla за тестване скоростта на интернет връзката. Автоматични актуализации на фърмуера обезпечават по-добра защита и възможност за ползване на най-новите функции.

Серията D-Link Exo включва смарт Wi-Fi рутери и разширители с mesh функционалност (източник: D-Link)

Mesh Wi-Fi рутерите от серията Exo се очакват на пазара през първата половина на 2019 г., вкл. и у нас от партньорите на D-Link. Цените на устройствата все още не са обявени от производителя.

Коментар