Tenda AC23 – нов гигабитов Wi-Fi рутер

Новият рутер Tenda AC23 е оборудван със 7x6dBi външни антени
(снимка: Tenda)

Мрежовата компания Tenda Technology обяви локална наличност на AC23 – двубандов Gigabit Wi-Fi рутер от клас AC2100. Новият модел използва технология 802.11 ac wave2 за предаване на сигнала и поддържа сумарна скорост на трансфер до 2033 Mbps.

Благодарение на 4×4 MU-MIMO технология от 5-гигахерцова лента, Tenda AC23 осигурява по-широко покритие и по-бърза Wi-Fi скорост в сравнение с обикновените рутери, оборудвани с 3×3 MU-MIMO.

Вграденият усилвател на сигнала, използван както на 2,4GHz, така и на 5GHz, подобрява възможността за проникване през стени и разширява Wi-Fi покритието. Tenda AC23 поддържа IPv6 протокол за предаване на данни, който намалява времето за трансфер и минимизира забавянето за по-добро игрово изживяване.

Новият рутер на Tenda е оборудван със 7x6dBi външни антени и разполага с четири канала за комуникация на данни в лентата за 5GHz, за да осигури оптимизирано покритие и по-силен Wi-Fi сигнал.

Наличните гигабитови портове с поддръжка на до 1000Mbps и мощният 28-nm 1GHz процесор, оборудван с 500MHz копроцесор с двуядрен дизайн, допълват високата производителност на устройството.

Tenda AC23 се предлага на българския пазар от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 120 лв. с ДДС и 36 месеца гаранция.

Коментар