CES 2019: Смарт часовник без батерия

Смарт часовникът Matrix PowerWatch 2 използва термоелектрическа технология и соларни клетки, за да работи (източник: Matrix PowerWatch 2 / Indiegogo)

Идва ли краят на зависимостта на електронните джаджи от батерията? Да, поне за устройства от рода на смарт часовниците, които не се нуждаят от много енергия, за да работят пълноценно.

Един от най-интересните продукти на тазгодишното изложение CES 2019 в Лас Вегас се очертава да бъде смарт часовникът Matrix PowerWatch 2. Това е устройство, което не се нуждае от батерия, тъй като слънчевата енергия и топлината на човешкото тяло го поддържат работоспособно.

Първият вариант на смарт часовника, PowerWatch, също използваше термоелектрическа технология, докато новият модел – PowerWatch 2 добавя и възможност за соларно захранване.

Matrix PowerWatch 2 има 1,2-инчов цветен LCD дисплей и е водойустойчив – на дълбочина до 200 метра, според техническите спецификации на устройството. Смарт часовникът е оборудван с GPS модул, може да измерва сърдечния пулс и да се грижи за качеството на съня.

 

С диаметър 42 мм и дебелина 15 мм, новият енергонезависим модел тежи само 10 грама. Устройството е съвместимо с Android и iOS смартфони, като приема известия от тях и се интегрира с Apple HealthKit и Google Fit платформи.

Matrix PowerWatch 2 се очаква на пазара през лятото с цена от $499. В момента тече кампания за набиране на средства за проекта в платформата Indiegogo. Най-нетърпеливите могат да си резервират бройка от смарт часовника срещу сумата от $199.

Коментари по темата: „CES 2019: Смарт часовник без батерия”

добавете коментар...

  1. Hitman

    Във Вашия случай, дано да Ви научи и на правопис.

  2. Anonymous

    Може да се грижи за качеството на съня – говори ти и те разстрива докато спиш .

Коментар