Samsung добави Apple TV в смарт телевизорите си

Потребителите на Samsung смарт телевизори вече имат достъп до канали от Apple TV, филми и ТВ предавания от iTunes (източник: Samsung)

Всички модели смарт телевизори на Samsung от 2019 година и избрани ТВ модели от 2018 г. (чрез актуализация на фърмуера) предлагат от днес новото приложение Apple TV в 100 държави по света и поддръжка на AirPlay 2 в 176 държави, съобщи корейският производител.

Допълнението дава на потребителите на Samsung смарт телевизори достъп до канали от Apple TV, филми и ТВ предавания от iTunes, уточниха от компанията. Samsung e първият производител на телевизори, който интегрира приложението Apple TV в своята смарт платформа.

От иконката Apple TV потребителите получават достъп до цялата налична колекция от iTunes филми, телевизионни предавания и възможност да разгледат още над 100 000 iTunes заглавия за закупуване или наем, вкл. в 4K HDR качество.

Освен това потребителите по цял свят могат да се абонират през приложението Apple TV за телевизионните канали на Apple, заплащайки само за избрани от тях, и да гледат съдържание по поискване, както и за абонаментната услуга Apple TV+, когато тя бъде пусната тази есен.

С активиране на функцията AirPlay 2 на своите смарт телевизори, потребителите сега могат лесно да гледат видеа и друго съдържание от своя iPhone, iPad или Mac директно на смарт телевизор Samsung.

Приложението Apple TV ще работи безпроблемно и с други услуги от смарт телевизорите на Samsung – като Bixby и Търсачка, увериха от корейския производител.

Коментар