Първата microSD карта 1TB вече е на пазара

SanDisk пусна в продажба първата в света флаш-базирана карта памет microSDXC UHS-I с капацитет за съхранение от 1 терабайт (TB). Моделът е достъпен за поръчки на цена от 450 долара.

Картата с рекордно висок капацитет дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2019). Терабайтовият модел е предназначен за използване със смартфони от най-висок клас, видеорекордери 4K/UHD и други устройства.

Този уникален сторидж продукт съответства на спецификацията App Performance Class 2 (A2): показателят IOPS (входно-изходни операции в секунда) на картата при четене и запис е съответно 4000 и 2000.

Картата записва данни със скорост до 90 мегабайта в секунда (MB/s). Четенето се извършва при максимални за протокола UHS-I скорости, но при специално проектирани съвместими устройства може да достигне 160 мегабайта в секунда (MB/s).

Освен това картата памет на SanDisk е устойчива на екстремни температурни и радиационно излъчване, както и на влага. На пазара в САЩ microSDXC UHS-I флаш картата се предлага за около 450 долара.

Коментар