3D печат променя производството на обувки

Материали Ultracur3D на BASF са в основата на иновативната разработка на обувки (фото: BASF)

Напълно нов подход в производството на обувки разработват в партньорство BASF 3D Printing Solutions, отворената платформа за триизмерно принтиране и Origin и компанията ECCO Group.

В своя център за изследвания и развитие в Дания ECCO използва платформата на Origin и материали Ultracur3D на BASF. Първоначалните резултати показват изключителна точност в детайлите и механична здравина, благодарение на уникалния програмируем процес на полимеризация (P3).

Целта на Origin заедно с производители на материали като BASF 3D Printing Solutions (BASF 3DPS) е да наложи триизмерното принтиране като подходящо решение за масово производство.

С новата технология се постига висока скорост на печат, а повърхността възпроизвежда дори най-фини текстури и гарантира изключителна механична здравина.

Продуктовата линия Ultracur3D включва фотополимери, които могат да бъдат използвани в различни процеси на принтиране, цифрова обработка на светлината, стереолитография и в LCD оборудване, а сега и с процеса P3 на Origin.

Гамата залага на здравина и устойчивост на удар, висока еластичност и впечатляваща дълготрайна UV стабилност. Тя е подходяща за производството на прототипи, както и за масово производство в практически всички основни индустрии.

Коментар