Tesla Model S изгоря при зареждане в Белгия

Tesla Model S претърпя инцидент със запалване на по време на зареждане (снимка:Tesla)

Eлектрически автомобил Tesla Model S е изгорял напълно при зареждане на станция Supercharger. Инцидентът се е случил в белгийския град Антверпен, където няколко минути след свързването на автомобила със станцията е възникнал пожар.

Собственикът включил електромобила към Suparcharger и се отдалечил за няколко минути, а когато се върнал, видял как неговият Model S гори заедно със станцията за зареждане, става ясно от репортаж на Electrek.

Пожарникарите, пристигнали на мястото на инцидента, използвали доста необичайна техника за гасене на превозни средства, прилагана и друг път, за да се уверят, че огънят няма да пламне отново. Те угасили откритите огньове, а после просто преместили цялата кола в огромен резервоар за вода, където тя останала цяла нощ.

Подобен инцидент с електромобил на Tesla се случи и по-рано. През 2016 г. Model S се запали и изгоря напълно в Норвегия, докато се зареждаше от станция Supercharger, припомнят наблюдателите на пазара.

В официално изявление по този случай Tesla обясни, че пожарът е причинен от късо съединение в колата. По-късно компанията актуализира и софтуера си, за да подобри сигурността по време на зареждане.

Коментар