Microsoft и Oracle интегрират облачните си платформи

Облачните платформи Microsoft Azure и Oracle Cloud ще имат директна връзка помежду си (илюстрация: Oracle)

Две от водещите технологични корпорации, Microsoft и Oracle, сключиха споразумение, което предвижда взаимна интеграция на облачни платформи, гласи официалното съобщение.

Компаниите планират да осъществят взаимна връзка на системите Microsoft Azure и Oracle Cloud. За целта ще бъдат изградени директни високоскоростни канали за обмен на данни.

Очаква се в резултат на партньорството клиентите на Microsoft и Oracle да получат нови възможности за организация на бизнес услугите си. Oracle E-Business Suite ще може да се използва на база Azure. Потребителите на Azure ще получат директен достъп до услуги за анализ на основата на облачните бази данни на Oracle.

Облачните услуги стават все по-популярни. По данни на IDC, световният пазар на публични клауд услуги възлиза на $170 млрд. през 2018 г., като се очаква през настоящата година да нарасне с 23,8% до $200 млрд.

Търсенето на облачни услуги ще продължи да расте в близките години. Използването на клауд платформи води до намаляване на разходите за ИТ инфраструктура. Освен това отпада необходимостта от наемане на специалисти за обслужване на техниката.

Коментар