Shazam вече познава музиката и при включени слушалки

Вече можем да „shazam”-ваме дори при включено хендсфри (снимка: Shazam)

Shazam е добре познато мобилно приложение за проследяване и разпознаване на музика от всякакви устройства. С него можем да прихванем любимите си песни навсякъде, като е необходимо просто да включим приложението и да натиснем „Tap to Shazam” – важно е единствено музиката да е изолирана от прекалено много страничен шум.

До този момент Shazam засичаше музика само ако в телефона няма включени слушалки или друго странично устройство. За щастие на всички потребители на приложението, вече можем да „shazam”-ваме дори при включено хендсфри.

Малка иконка „Tap to Shazam” изскача на екрана всеки път, когато включваме слушалките си, и изчезва, когато ги изключим. Функцията работи най-добре, ако e съчетана с Pop-Up Shazam, което може лесно да се настрои локално през мобилното устройство.

Добрата новина е съпътствана и от факта, че при включено хендсфри, приложението прихваща  музика, идваща както от самия телефон, така и от странични източници.

Промяната не е особено голяма, но със сигурност ще достави по-комфортно изживяване на потребителите и ще им спести малки, но пък и често досадни допълнителни действия.

Все още обаче не е съвсем ясно на какъв етап функцията ще бъде налична и в приложението за iOS устройства, което е странно, предвид факта, че Apple притежава Shazam.

Автор: Катерина Костадинова, PR & Content Expert в SoftUni

Коментар