Internet Explorer ще остане и занапред в Windows 10

Internet Explorer е интегриран във всички версии на Windows и това няма да се промени скоро (скрийншот: Internet Explorer)

Microsoft работи по версия на браузъра Edge на база Chromium и се стреми да предложи на потребителите различни инструменти, вкл. режим на съвместимост с Internet Explorer, за да ползват наличните приложения и услуги в новия браузър. Същевременно обаче компанията не възнамерява да премахне Internet Explorer от Windows 10.

Легендарният браузър ще остане във всички версии на Windows 10 – от изданията за домашни потребители до корпоративните версии. Нещо повече, Microsoft ще продължи да поддържа стария браузър, по-конкретно версия Internet Explorer 11, отбелязва сайтът WindowsLatest.

Причината за това решение на Microsoft е проста. Internet Explorer е интегриран във всички версии на Windows, а много правителствени структури, банки и други организации продължават да използват програми и услуги, написани изключително за този браузър.

Любопитен факт е, че Internet Explorer е по-популярен от актуалния браузър Microsoft Edge на база енджин EdgeHTML, а повечето негови потребители работят с операционна система Windows 7. Останалите потребители са избрали решения като Chrome, Firefox и други браузъри.

Вероятно мнозина потребители биха искали да имат самостоятелна версия на Internet Explorer, за да могат да инсталират браузъра на всеки РС, независимо от операционната система. Едва ли обаче Microsoft ще им предложи подобна възможност.

Коментар