Стартъп предлага „направи си сам” таблет с Windows 10

Kano PC е комплект за самостоятелно сглобяване на таблет (снимка: Kano)

Младата компания Kano, известна с компютърните комплекти „направи си сам” за деца, пуска съвместно с Microsoft хибриден таблет за сглобяване, работещ под управление на олекотена операционна система Windows 10 S.

Устройството се нарича Kano PC и прилича на външен вид на таблета Microsoft Surface с 11,6-инчов екран и клавиатура-калъф. Задния панел е прозрачен и открива достъп до модулните компоненти на таблета.

По-рано Kano проектираше продуктите си на платформа Raspberry Pi 3s и собствена операционна система. Новото РС идва с Windows, сензорен екран, четириядрен процесор Intel Atom x5-Z8350, 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет с възможност за разширение с microSD карти.

Kano PC идва с обучаващи приложения, вкл. по програмиране (снимка: Kano)

Таблетът разполага още с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, порт HDMI, два USB порта и гнездо за слушалки.

Софтуерът на устройството е ориентиран към децата и включва обучаващи приложения, вкл. по програмиране. Инсталирани са програми като образователната версия на Minecraft и стандартни приложения на Microsoft от рода Paint 3D и Teams.

Kano PC вече е достъпен за поръчки на цена от 300 долара. Таблетът се очаква да излезе на пазара на 21 октомври т.г. – първоначално в САЩ, Канада и Великобритания.

Коментар