Firefox ще се обновява подобно на Windows

Актуализациите на Firefox ще се извършват като отделен процес, независимо дали браузърът работи или не (графика: Mozilla)

Mozilla въвежда технология на Microsoft в браузъра Firefox, за да подобри процеса на обновяване. Започвайки от версия 70, актуализациите на Firefox ще се извършват с технологията Windows Background Intelligent Service (BITS).

Този метод се използваше и по-рано, но само в явна форма. Казано по-просто, когато стартирате браузъра, трябваше да го активирате ръчно. Сега актуализациите ще се извършват като отделен процес, независимо дали браузърът в момента работи или не.

Новата функция вече е интегрирана в т.нар. „нощни” версии на Firefox. След появата й в завършена версия на браузъра няма да е необходимо да отваряте страницата „About Firefox”, за да се активира проверката за актуализации, съобщи MSPowerUser.

Не е известно какви други нововъведения се очакват във версия Firfox 70, но изглежда, че промените няма да се ограничат до начина на изтегляне на актуализациите. Проблемът на „червения браузър” е в малкия му пазарен дял, така че със сигурност разработчиците ще търсят различни начини за подобряване на финансовата ситуация.

По-специално, преди края на годината Mozilla ще пусне платена услуга Firefox Premium, която ще включва собствен облак, VPN и някои други екстри. Цената и условията все още не са уточнени, но други браузъри предлагат подобни функции безплатно.

Предполага се, че Firefox Premium ще получи някои допълнителни функции, които нямат аналози в конкурентните браузъри. В противен случай Mozilla няма на какво да се надява, за да увеличи пазарния си дял.

Коментари по темата: „Firefox ще се обновява подобно на Windows”

добавете коментар...

  1. Мозила

    FF не е най-бързият, има и трески за дялане, но определено е най-добрият по отношение на сигурност, личните данни и т.н.

  2. 5681

    не отиват към добро но все пак сме благодарни за доставените услуги.

  3. 112

    Този браузър зарежда осезаемо по-бавно от другите. Има върху какво да работят още за да го предпочета пред другите.

  4. FireFools

    Каквото и да направят FF ще е най-големия траш!

Коментар