cMailPro се грижи за бизнес комуникациите на Saldo.bg

С интеграцията на cMailPro екипът на Saldo.bg си осигурява достатъчно ресурси за безпроблемна работа със своята електронна поща, които не са ограничени от използваната уеб хостинг или безплатна имейл услуга (илюстрация: ICN.Bg)

Имейл кореспонденцията е основна част от онлайн комуникацията в съвременния бизнес. Независимо дали общува със свои клиенти, служители или партньори, почти всяка една компания използва имейл решения за целта.

Бизнеси като Saldo.bg, които работят с чувствителни данни и поверителна лична информация, трябва да си гарантират, че решението, което използват, предлага сигурност при обмена на данни, защита от спам и криптиране при преноса на информация. Това е от решаващо значение за репутацията на бизнеса и доверието на клиентите, които работят с него.

Казусът пред saldo.bg: Огромен обем на имейл кореспонденцията

Saldo.bg предлага широка гама от счетоводни услуги за бизнеси от различни сфери. Фирмата обслужва както физически лица, така и малки и големи компании по отношение на счетоводни и административни въпроси, личен състав, регистрации на фирми, изготвяне и попълване на различни видове декларации и справки.

Клиенти на Saldo.bg са едни от най-бързо развиващите се компании у нас, както и много стартъпи от ИТ сектора и български фирми с основна дейност в Щатите. В компанията работят някои от най-опитните специалисти в сферата на счетоводството с дългогодишен опит в управлението на държавни организации и български и международни фирми от частния сектор.

Това означава, че целият работен процес на компанията включва интензивна комуникация между всеки партньор и представители на фирмата. В конкретния случай проблем за Saldo.bg представлява обемът на предаваната информация – големите файлове, отчети и документи. Екипът изпитва затруднения при съхранението на голям брой имейли и документи в пощенската си кутия, тъй като тя е с ограничен обем.

Saldo.bg осъзнава нуждата си от специализирано имейл решение, което да предостави достатъчно пространство за съхранение на цялата важна за бизнеса информация и документи и да позволи нормална функциониране на основната имейл услуга. Това решение трябва да предоставя и сериозно ниво на сигурност и защита за споделяните данни и файлове, както и да предпазва подателя от попадане в спам листи. За разрешение на своя казус Saldo.bg се обръща към своя хостинг партньор ICN.Bg.

cMailPro като подходящо решение за счетоводни бизнеси

В отговор на нуждите на своя клиент, ICN.Bg предлага имейл платформата cMailPro. Тя представлява специализирано бизнес решение, насочено към компании с интензивна имейл комуникация и голям обем на споделяната информация.

„Предложихме на своя клиент именно cMailPro, защото услугата отговаряше на всички негови нужди. Наличното дисково пространство позволява съхранение на всички важни за бизнеса файлове, без това да вреди на имейл функционалността. Убедени сме и в сигурността на cMailPro по отношение на защитата на споделяните файлове и криптирането на обменяната информация – нещо, което масовите безплатни имейл услуги не могат да гарантират. Всичко това ни кара да вярваме, че cMailPro е подходящо решение за всеки един бизнес като Saldo.bg, за който имейл комуникацията в и извън компанията е ключов процес”, разказа Юлиян Бориславов, ICN.Bg.

С интеграцията на cMailPro екипът на Saldo.bg си осигурява достатъчно ресурси за безпроблемна работа със своята електронна поща, които не са ограничени от използваната уеб хостинг или безплатна имейл услуга. Миграцията към професионалната имейл платформа позволява на екипа да запази цялата си необходима информация и файлове, без това да затруднява имейл кореспонденцията.

Сред допълнителните ползи от използването на cMailPro са спам филтрите на платформата, които свеждат до минимум непоисканите съобщения към бизнеса. В същото време, с използването на услугата Saldo.bg си гарантира, че изпращаните от компанията имейли също няма да бъдат разчитани като спам от имейл клиента на получателя.

Екипът на ICN.Bg съдейства на своя клиент и за настройването на пощенските кутии по най-удобния за бизнеса начин.

„Получихме пълно съдействие от страна на ICN.Bg за настройването на cMailPro. Новата услуга ни осигури достатъчно пространство за всички наши файлове и документи, а работата с платформата се оказа по-удобна за нас от решението, което използвахме преди това. Сега колегите ни имат възможност съвсем лесно да организират работния си процес и да съхраняват важните за тях файлове и документи на защитено място. Сигурността на информацията на нашите клиенти е приоритет за компанията ни, а cMailPro се оказа правилното решение, което да я гарантира”, сподели Мариела Илиева, Saldo.bg.

Обединени комуникации като услуга

Професионалната имейл услуга cMailPro разполага още и с криптиран чат, управление на контакти и календари, синхронизация на различни устройства, споделяне на файлове и документи и други функционалности. Това я прави цялостно комуникационно решение от типа „Unified Communications as a Service” (UCaaS).

ActiveSync протоколът на cMailPro позволява синхронизирането на всички имейли, контакти и задачи на потребителя на всяко едно мобилно устройство. Потребителите могат да използват електронния сертификат S/MIME, за да се подписват и криптират писмата. Това гарантира, че те ще бъдат четими единствено за подателите и получателите на всеки един имейл.

За улеснение на потребителите, cMailPro може да се интегрира с всеки популярен имейл клиент, което би улеснило потребителите в компаниите да се адаптират към използването на платформата.

cMailPro вече има успешни интеграции в български и чуждестранни бизнеси, сред които са и 4 телекома (тези на Мавриций, Шри Ланка, Тунис и Судан), което прави услугата достъпна за над 29 милиона потребители по света. Хостинг компания ICN.Bg бе отличена за успешното внедряване на платформата с наградите за „Бизнес проект на годината” и „Бизнес сделка на годината” на „Годишните награди на b2b media 2017”.