Проучване разкри страховете на смартфон потребителите

Смартфонът вече е не просто част, а отражение на живота на хората (снимка: CCO Public Domain)

Притеснението за смартфона може буквално да наруши съня на някои хора, за които мобилното устройство е не просто част, а отражение на живота им. Това се потвърждава и от проучване на IPSOS по поръчка на Huawei.

В отговор на въпроса от какво най-много се притесняват потребителите при ежедневната употреба на телефона, 56% от анкетираните в Централна и Източна Европа посочват, че се притесняват от счупване на дисплея, но още повече – 60% – от загуба на данните.

Същевременно 25% смятат смартфона си за „много ценен”, 27,70% от анкетираните споделят, че съхраняват много ценни за тях данни в устройството, а 28,70% – че сърцето им буквално ще бъде разбито, ако ги загубят.

„Проучването показва, че почти всички потребители смятат счупването на дисплея за най-вероятния проблем, който могат да срещнат”, коментира Янмин Уанг, президент на потребителския бизнес на Huawei за Централна и Източна Европа и Скандинавските държави.

По неговите думи, потребителите възприемат смартфона си като ценна собственост. Проучването е направено този месец през онлайн панел, в Централна и Източна Европа и Скандинавските държави, сред потребители между 18 и 55-годишна възраст.

Коментари по темата: „Проучване разкри страховете на смартфон потребителите”

добавете коментар...

  1. bluewater

    “60% – от загуба на данни” ??!!?? Да се чете: 60% не познават устройството наречено смартфон и не разбират работата с него.

Коментар