Telegram Desktop – сигурен кросплатформен месинджър

Telegram Desktop се явява добра алтернатива на популярни месинджъри като WhatsApp (екранна снимка: Telegram Desktop / Twitter)

Telegram Desktop е мощно месинджър-приложение, което ви позволява да се свързвате с други потребители, без да се опасявате от прихващане или кражба на данни.

Фокусирайки се върху сигурносттта, Telegram Desktop криптира всички разговори и споделени файлове и ги съхранява в облака, като позволявя бързи синхронизации и достъп до базата данни за съобщения от всяка точка на света.

С версии за всички основни мобилни платформи – Android, iOS (където е известен като Telegram Messenger) и Windows Phone, както и за популярните десктоп операционни системи Windows, Mac OSX и Linux, Telegram Desktop се явява добра алтернатива на други приложения за мигновени съобщения, като например WhatsApp, който в момента е достъпен само за мобилни платформи.

Приложението се отличава с подобрена сигурност, поставяйки неприкосновеността на личния живот на потребителите над всичко останало. Съобщенията, които изпращате чрез Telegram Desktop, автоматично се криптират, преди да бъдат съхранение онлайн.

Telegram Desktop разполага с интуитивен интерфейс, който съдържа списък с контактите ви и показва всеки ваш разговор. При създаване на профил, ще бъдете подканени да въведете името си и да предоставите валиден телефонен номер, който се използва за генериране на код за защита.

Можете да създавате групи, които наброяват до 200 контакта, и да предавате съобщения до максимум 100 души, използващи Telegram.

Приложението генерира десктоп известия за входящи съобщения и подържа изпращане на снимки и файлове, осигурявайки съвместимост с всеки формат – било то документи, архиви, музикални файлове или снимки. И както във всяко приложение за съобщения, разговорите могат да бъдат обогатени с различни забавни емотикони.

Разчитайки на разширени протоколи за сигурност, Telegram Desktop е месинджър, който заслужава внимание. Не само, че съобщенията ви ще бъдат защитени по всяко време, но и ще можете лесно да получите достъп до тях от всяко мобилно или настолно устройство, независимо къде се намирате.

Даулоуд: Telegram Desktop

Коментар