Oracle не успя да обжалва „предрешен” търг на Пентагона

До края на август Пентагонът трябва да избере облачен доставчик за проекта JEDI (снимка: CC0 Public Domain)

Федералният съд отхвърли опита на софтуерната корпорация Oracle да обжалва търг за доставка на облачни услуги за Пентагона на стойност 10 милиарда долара, съобщи SiliconAngle.

Проектът „Съвместна корпоративна инфраструктура за отбраната” (JEDI), обявен от Пентагона през март 2018 г., предвижда прехвърляне на всички данни на Министерството на отбраната на САЩ към единен облак. Победителят в търга трябва да бъде избран преди края на август 2019 г.

Amazon, Microsoft, Google, IBM и Oracle претендираха за участие в програмата JEDI, но последните три компании отпаднаха от надпреварата. Amazon се смята за фаворит, тъй като нейното подразделение Amazon Web Services (AWS) е единствената компания, на която правителството на САЩ довери съхранението на свръхсекретни данни.

Oracle твърди, че облачният търг на Пентагона е организиран така, че да спечели AWS. Компанията се опита да оспори процеса на възлагане на обществената поръчка и подаде жалби до Службата за отчетност на САЩ (GAO). Искането обаче не е удовлетворено. Oracle се обърна също към съда, но и този опит беше неуспешен.

Федералният съдия Ерик Бругинк, който разглежда жалбата на Oracle, заяви, че компанията „не може да изказва предубедено мнение” в процеса на поръчката, защото не е изпълнила изискванията на търга, установени от Министерството на отбраната.

Коментари по темата: „Oracle не успя да обжалва „предрешен” търг на Пентагона”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    gϿgle ?

Коментар