Индонезийци кръстиха бебето си Google

Не са малко случаите, в които родителите кръщават децата си с имена на известни фирми (снимка: CCO Public Domain)

Индонезийците Ела Карина и Анди Кахя Сапутра са решили да назоват сина си „Google”, съобщи Джакарта Пост. Идеята била на мъжа и първоначално майката не харесвала предложението, но постепенно свикнала с името.

„Надявам се, че синът ми ще бъде лидер, който води много хора, ще е полезен за много други”, каза Ела Карина пред новинарския сайт Kompas.

Новината се разчула бързо. „Когато четях коментарите в социалните медии, о, Боже, истина ли беше? Някои казваха [че сме кръстили детето Google], за да получим финансова компенсация, или че синът ми ще бъде нает от Google в бъдеще, или че искаме Google да плати за неговото обучение”, споделя бащата.

Нерядко бебетата, наречени на компании или известни марки, получават подаръци от въпросните фирми. Същото важи и за Google. Според Джакарта Пост, Google Индонезия е изпратила бебешки подаръци на семейството, като например джъмпер с „Google”.

„Обадиха ни се от Google Индонезия”, казва Ела. „Предадоха ни поздравления и пожелаха на бебето Google да порасне и да бъде полезен и ценен човек”.

Коментар