Acronis ще пази данните на миланския гранд Интер

Сергей Белоусов (вдясно) отбеляза високото ниво на ИТ развитие в Интер и факта, че клубът разбира важността на данните и тяхната защита (снимка: Inter)

Технологичната компания Acronis, която инвестира в голям изследователски център в България, ще се грижи за защитата на данните на Интер – футболния гранд от Милано, Италия, стана ясно днес от официално съобщение.

Интер е символ на италианския футбол, с 250 милиона фенове по целия свят. Заедно с тях клубът генерира стотици петабайти информация, подчертават от компанията.

За да защити своите данни, приложения и системи, Интер ще използва решения на Acronis за архивиране на данни и възстановяване след бедствия, както и за съхранение в облак.

Според компанията, количеството данни, които могат да бъдат поставени в хранилището, е неограничено. Acronis вярва, че това ще помогне на клуба да продължи да расте.

Основателят и главен изпълнителен директор на Acronis Сергей Белоусов подчерта високото ниво на ИТ развитие в Интер и факта, че клубът разбира важността на данните и тяхната защита, отбелязва CNews.

Компанията ще работи с клуба според концепцията за пет вектора на киберзащита – безопасност, достъпност, поверителност, автентичност и сигурност на данните  (SAPAS).

Acronis твърди, че бекъп решенията на компанията са най-бързите на пазара и благодарение на използването им, Интер ще може да възстановява данните си за по-малко от 15 секунди.

Компанията също така обещава да обезпечи сигурен достъп до данни от всяка точка на света, което ще е полезно за екипа на Интер при пътувания.

Коментар