Напред в миналото: Японци пускат нова линия аудиокасети

Пазарните изследвания сочат, че аудио касетите придобиват популярност отново (снимка: CCO Public Domain)

Ерата на аудиокасетите приключи, но въпреки това тези носители все още се произвеждат, а някои компании дори предлагат нови модели. Японската Nagaoka Trading, специализирана в аудио-оборудването, въвежда на пазара нова серия компактни касети CT.

Серията включва четири модела: CT10, CT20, CT60 и CT90, на които могат да се запишат съответно до 10, 20, 60 и 90 минути аудио. На всяка страна на касетите се побира аудио запис с продължителност половината от зададеното време.

Според производителя, новите касети са най-подходящи за запис на караоке, радио програми, интервюта и дублиране на компактдискове. Потребителите ще могат да избират най-добрия „капацитет” за своите записи.

Пазарните изследвания сочат, че аудио касетите придобиват популярност отново. Разбира се, по отношение на качеството на звука те губят от виниловите плочи, но носталгичните чувства също играят роля тук.

Цената на касетите Nagaoka Trading CT10, CT20, CT60 и CT90 в Япония ще бъде съответно 150, 180, 220 и 260 йени, което е приблизително 1,39, 1,67, 2,04 и 2,41 щатски долара при текущия валутен курс.

Коментари по темата: „Напред в миналото: Японци пускат нова линия аудиокасети”

добавете коментар...

  1. Veselin Ivanov

    Да Живее Аналога…
    ..

    .

  2. :o)

    Мухахах, слушай си, балък 🙂

  3. :)

    Ще се сетят хората кое звучене е по-качествено. Не случайно виниловите плочи бележат ръст на всички пазари. Аз все още си слушам ролков магнетофон и не бих го заменил за нищо цифрово.

  4. End

    , тези касети с магнитна лента ще събират повече информация от компакт дисковете Това е бъдещето

  5. Аман

    ного обичам га са изцепита яко така

Коментар