Задават се регулации за е-цигарите

Е-цигарите стават все по-популярни, но нарастват и опасенията, че вайпингът е вреден за здравето (снимка: CCO Public Domain)

Бързото нарастване на „вайпинг” пазара в Китай принуди властите в страната да предприемат стъпки за неговото регулиране, тъй като напоследък обществото е все по-загрижено за възможните вредни ефекти от електронните цигари за здравето на хората.

Националната комисия по здравеопазване на Китай вече проучва възможните последици за здравето от пушенето на електронни цигари, стана ясно на пресконференция тази седмица, за която съобщава TechCrunch. Предвижда се изготвяне на серия от законодателни актове за регулиране на тази нова индустрия.

Решението на властите идва в отговор на пазарна тенденция. Редица китайски стартиращи компании в областта на електронните цигари през изминалата година привлякоха големи инвестиции, борейки се за лидерство на най-големия пазар на пушачи в света.

Според Crunchbase, само тази година най-малко 20 компании за електронни цигари са привлекли допълнителни инвестиции, за да разширят бизнеса си. Точната сума на инвестициите не се съобщава. Освен това китайските производители изнасят огромни количества е-цигари по целия свят.

Коментар