„Умни” щори пестят и пазят от крадци

Tilt комбинира интелигентните щори за прозорци със соларни панели (снимка: Tilt)

Цялостна продуктова линия за интелигентни домове пуска на пазара компанията Tilt, известна по-рано като MySmartBlinds. Правят впечатление умните щори за прозорци със слънчева енергия, които автоматично се отварят или затварят в зависимост от температурата и други фактори.

Производителят има 32 патента и още толкова патенти заявки, които обхващат различни аспекти на технологиите за умния дом, в частност щорите. Тези продукти могат да бъдат контролирани с помощта на смартфон чрез Bluetooth връзка.

Приложението позволява на потребителя да избере настройки, които пестят енергия. Щорите или завесите автоматично се затварят, когато стаята стане твърде гореща, за да се намали натоварването на климатика. Самите щори се захранват от слънчеви панели.

Друга функция на интелигентните щори Tilt е да възпират крадците, когато собственикът на къщата е далеч – например, на почивка. Тъй като щорите се затварят и отварят от време на време, крадецът може да реши, че в къщата има хора.

Коментари по темата: „„Умни” щори пестят и пазят от крадци”

добавете коментар...

  1. :o)

    Крадецът можел да реши че щорите са отворени… 😀 баси кви наивни хора има не е истина…

  2. ха

    Ех, какви глупави крадци наистина… То стандартният ход е да маркираш входната врата и да провериш дали е отваряна. Кой ти стои и гледа дали щорите се отварят или не… Виж, ако светва лампата вече – това е друго, но никак не е енерго спестяващо.

Коментар