VMware решения ще се качват лесно в облака на Google

Клиентите на VMware ще могат да прехвърлят всички свои съществуващи инструменти, политики и практики от частен облак, базиран на локални ресурси, в Google Cloud (снимка: VMware)

Облачното подразделение на Google разширява партньорството си с доставчика на софтуер за виртуализация VMware, по примера на конкуренти, които вече сключиха подобни сделки, съобщи Блумбърг.

Съюзът с Google ще помогне на VMware да изпълни желанията на клиентите, които биха искали да прехвърлят VMware решенията от своите корпоративни сървъри в публичния облак на Google.

„Това означава, че клиентите ще могат да прехвърлят всички свои съществуващи инструменти, политики и VMware практики от частен облак, базиран на локални ресурси, в Google Cloud”, поясни Томас Куриан, генерален мениджър на подразделението. „Клиентите ни помолиха да опростим защитата на инвестициите им във VMware”, добави той.

Благодарение на поддръжката на Google Cloud Platform (GCP) от системата за внедряване и експлоатация на хибридни облаци VMware Cloud Foundation, клиентите ще могат по-лесно да пускат VMware vSphere-базирани натоварвания в GCP.

Според Куриан, клиентите ще имат също достъп до инструментите на Google за изкуствен интелект, машинно обучение и анализи и ще могат да стартират своите приложения във всички региони, където има центрове за данни на Google.

Освен това, в допълнение към софтуера за виртуализация, клиентите на VMware получават възможност да пускат мрежови инструменти в облака на Google.

Коментар