Google Play Pass ще предложи абонамент за игри и приложения

Потребителите на Android скоро може да получат достъпна услуга за платени игри (снимка: CCO Public Domain)

Google тества услуга за мобилни игри и приложения на абонаментен принцип, наречена Play Pass, съобщават Android източници. Тя е подобна на Apple Arcade, обявена наскоро от производителя на iPhone за устройства под управление на iOS.

Изтекли в интернет изображения показват страница за регистрация в Play Pass, както и цената на абонамента – тя е 4,99 долара на месец. Възможно е обаче при стартиране на новата услуга цената да се промени.

Потребителите ще могат да изтеглят игри от различни жанрове, както и други приложения. Цялото съдържание, достъпно чрез абонаментната програма, ще бъде предоставено без рекламни материали и „вътрешни покупки” (вътре от игрите и приложенията).

Потребителите на Play Pass ще могат да изтеглят на своите устройства заглавия като Stardew Valley и Marvel Pinball. Това предполага, че абонаментите ще включват платени игри. В допълнение, услугата вероятно ще има безплатен пробен период, през който потребителите ще могат да се запознаят с нейните възможности.

Официален представител на Google потвърждава пред Androidpolice, че в момента компанията тества споменатата услуга. Възможният срок за нейното стартиране обаче не се съобщава.

Според пазарните наблюдатели, Play Pass е отговорът на Google на появата на Apple Arcade. Не е тайна, че собствениците на iOS устройства харчат значително повече пари за закупуване на цифрово съдържание отколкото Android потребителите. Вероятно Google разчита, че новата услуга ще може да промени това статукво.

Коментар