Линията смартфони Galaxy Active се завръща с нов модел

Здравите и издръжливи Galaxy Active телефони ще получат втори живот (снимка: Samsung)

Докато всички погледи на феновете на Samsung са вперени в Galaxy Note 10, планиран да излезе след седмица, корейската компания работи активно по друг проект, за който се разчу наскоро.

Водещият производител на смартфони в света може да върне на пазара линията Galaxy Active с напълно нов модел. Според публикации в интернет, устройството ще се появи на сцената съвсем скоро – на 9 август.

Наречен Galaxy Active, този здрав телефон на Samsung няма да се базира на новите модели Galaxy S, но ще заеме някои технически характеристики от предишните версии на флагманската смартфон линия.

Предполага се, че устройството ще разполага с конфигурация на камерата като тази на Galaxy S9 (8-мегапикселова за селфи и 12,2-мегапикселова основна камера). Екранът ще бъде 5,2-инчов, с физически бутони в долната част. Новият смартфон ще разчита на процесор Exynos 9610 и операционна система Android 8.1.

С батерия 4500 мАч, Galaxy Active ще бъде насочен предимно към хора, които търсят здрав телефон, способен да издържи дълго време на батерия. Очаква се интерес към устройството да проявят не само индивидуални потребители, но и цели организации – например, пожарните и полицейските служби в САЩ, които ще могат да сключват сделки за смартфона с оператора AT&Т.

Не я ясно дали Samsung иска да разшири линията Galaxy Active с версии, базирани на най-новите модели от поколението Galaxy S. Но в зависимост от това как ще се продава новият Galaxy Active, Samsung може да преразгледа плановете си и да продължи да развива този здрав телефон, особено като се има предвид колко лесно може да се счупи смартфон за 1000 долара.

Коментар