iPhone 11 може да излезе на 20 септември

Новият iPhone 11 се очаква на достигне първите си клиенти на 20 септември (снимка: CCO Public Domain)

Знаем, че Apple разкрива тайните на новите си поколения iPhone устройства традиционно през септември, но важни неща катоначалото на продажбите и други подробности остават забулени до последно.

И докато Apple обикновено държи всичко в тайна до началото на септември, изглежда, че президентът на Softbank случайно разкри деня, в който iPhone 11 ще излезе на пазара.

Говорейки на среща с инвеститори по-рано тази седмица, Кен Мяучи направи намек, че Apple може да пусне следващото поколение iPhone на 20 септември.

Японските власти наскоро обявиха нови правила за операторите, на които вече не им е позволено да предоставят отделно планове за данни и устройства. Като един от най-големите оператори в Япония, Softbanck е засегната от новия закон, след като iPhone се продава в страната обикновено с план за данни.

Опитвайки се да обясни как компанията ще се справи с новите правила, които влизат в сила от 1 октомври, Мяучи предполага, че iPhone 11 може действително да се появи на пазара на 20 септември.

„Честно казано, аз се чудя какво трябва да направя за 10 дни. Не, не трябва да казвам това. Както и да е, не знам кога ще бъде пуснат новият iPhone. Въпреки това, почти след 10 дни той ще бъде „разпакетиран”, е заявил Мяучи, цитиран от Macotakara.

И докато президентът на Softbank се опитва да изглежда така, сякаш не знае кога ще бъде пуснат новият айфон, резонно е iPhone 11 да излезе на 20 септември.

Apple вероятно ще представи смартфона на 10 септември, а предварителните поръчки ще започнат следващия петък, на 13 септември. Компанията обикновено започва доставките на iPhone седмица по-късно, така че iPhone 11 се очаква да достигне до първите клиенти, които са го поръчали предварително, на 20 септември.

Коментар