Apple ще ограничи месинджърите на Facebook

WhatsApp ще работи с ограничена функционалност в iOS (снимка:WhatsApp)

Apple прави промяна в своята мобилна операционна система iOS, която ще ограничи функциите на приложения като Messenger и WhatsApp на Facebook при извършване на гласови повиквания по интернет, съобщи Ройтерс, позовавайки се на The Information.

Функцията за гласови обаждания в приложенията работи във фонов режим, дори когато не се използва, което означава, че приложенията могат да свързват потребителите за разговори по-бързо, докато изпълняват други задачи като събиране на данни.

Apple цели да да ограничи достъпа във фонов режим до приложенията, докато потребителите провеждат интернет разговори. Нито Apple, нито Facebook обаче се коментирали официално появилата се информация.

Ходът на Apple ще принуди гиганта в социалните мрежи да преработи своите приложения за съобщения, според източници, запознати с въпроса. Това може да окаже сериозно въздействие върху WhatsApp, тъй като приложението използва функцията за интернет обаждания по различни начини, вкл. като прилага криптиране от край до край.

Коментар