Нова услуга на българския пазар – видеобанкиране

Услугата „Видео банкер” дава възможност за среща в реално време на клиенти и експерти на банката (снимка: ОББ)

Иновативна услуга, предлагана за първ път на българския пазар, дава възможност за срещи в реално време между клиенти и банкови експерти, независимо от тяхната отдалеченост

Услугата на Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, решава проблема с времето и разстоянието между клиент и експерт на финансовата институция. „Видео банкер” дава възможност на клиентите, които не могат да посетят клон на банката, да осъществят среща с консултант и да обсъдят съвместно в реално време текущи въпроси и теми.

В първата си фаза проектът е достъпен за фирмени клиенти (микро, малък и среден бизнес, както и корпоративни клиенти), опериращи на територията на София, а в края на септември услугата ще бъде активна и за фирмените клиенти на ОББ от цялата страна.

Проучване, проведено от ОББ преди въвеждане на услугата за отдалечено общуване, показва, че близо 84% от клиентите на банката одобряват идеята и смятат въвеждането й за решение, което спестява време. Заедно, клиенти и специалисти могат отдалечено да работят по документи, да споделят екрани и да организират конферентни видео разговори, вкл. с експерти от KBC груп в България.

Услугата може да се ползва от всяко устройство – смартфон, таблет, десктоп, чрез стандартни за потребителя интерфейси. Сигурността на връзката се гарантира от възможностите за E2E криптиране на платформата за видео срещи.

От ОББ увериха, че банката няма да извършва запис да видео срещите за бизнес клиенти, в случай че това не се изисква от действащите регулации.

Коментар