Немска фирма за автомобили под наем недоволна от Tesla

Електромобилите Tesla Model 3 имат дефекти, оплакват се от немската компания за коли под наем Nextmove (снимка: Tesla)

Немската компания за отдаване на автомобили под наем Nextmove се отказа от поръчка на стойност 5 милиона евро за 85 броя Tesla Model 3 след спор с производителя относно това как да коригира проблемите с качеството, съобщи Ройтерс.

През 2018 г. Nextmove поръчва 100 електромобила Tesla, но когато получава първите 15 броя от Model 3 по-рано тази година компанията забелязва недостатъци в качеството и повдига възражения.

Автомобилите Model 3 имали дефекти в боята, неправилно окабеляване, драскотини на арматурното табло, дефектни колела и конденз във фаровете. Предлагането на дефектни превозни средства на клиенти под наем би компрометирало репутацията на Nextmove за качество, казват от германската компания.

След спор между двете страни, Nextmove решава да не приема доставката на останалите 85 коли. Tesla, от своя страна, твърди, че е в процес на решаване на проблемите и е предоставила резервни електромобили на Nextmove като замяна на дефектните.

Tesla подчертава, че всеки клиент, който е недоволен от автомобила си, може да го върне за пълно възстановяване до седем дни след покупката. В конкретния случай, решението на Nextmove да се откаже от поръчката не се дължи изцяло на проблеми с качеството, а е повлияно от несвързан спор по-рано тази година, казват от Tesla.

Tesla разчита на Model 3, за да стане устойчиво печеливша компания и да се трансформира от нишов в тежка категория играч в автомобилната индустрия. Но Илон Мъск предупреди, че Tesla е изправена пред „производствен ад”, докато се опитва да увеличи мащаба на производството на Model 3.

Коментар