Светлин Наков изнася безплатна лекция в Бургас

Светлин Наков ще говори за програмирането на безплатен демоурок в Бургас (снимка: СофтУни)

Софтуерният университет (СофтУни) организира разнообразни инициативи, от които могат да се възползват желаещите да научат нещо повече за програмирането.

На 11 септември в Бургаския свободен университет (БСУ) ще се проведе безплатен демоурок със Светлин Наков – съосновател на СофтУни и водещ лектор по програмиране.

В занятието с продължителност два часа Светлин ще разкаже на присъстващите какво е програмирането и практически за какво може да им послужи. Урокът е отворен за всички желаещи, на които се препоръчва да си носят лаптопи, уточнява сайтът на Община Бургас.

Демоурокът е безплатен, необходима е единствено предварителна регистрация, която гарантира място в зала 110 на БСУ от 18:00 ч. на 11 септември.

В Бургас ще бъдат проведени и други 2 събития, част от „Digital & Creative” турнето на Александър Иванов. На 14 и 15 септември, също от 18:00 ч. в БСУ, зала 110, ще бъдат представени подробности за цялостните програми на SoftUni Digital и SoftUni Creative.

Коментари по темата: „Светлин Наков изнася безплатна лекция в Бургас”

добавете коментар...

  1. Г

    Господин Българин,

    Глупостите, които пишете, са покъртителни и срамни за човек с “20-годишен опит в ИТ сектора”.

    1. Камерите за сигурност са с ниско качество на картината, записват с 8fps, за да не хабят много място, а и най-често ползват старите формати, които допълнително правят текста нечетлив. Звук не записват. Архиви се пазят за кратък период от време, след което започва презаписване.

    При всичко това, прокуратурата твърди, че:
    – са прослушали разговори записани от камерите.
    – са свалили пароли от клавиатурите – при 8fps и ниско качество на образа, направо не им вярвам.

    2. Твърдяха, че погрешно оставени файлове са ги завели до извършителя.

    Колко трябва да си сакат, за да създадеш файл на атакуваната машина, който да те издаде?!?

    Но, същевременно, да си толкова добър, че да изтриеш абсолютно всички системни логове и други следи, които остават в системата!

    Само един единствен файл “го е издал”.

    Всичко това директно оборва всичките ви “доказателства” за вина на Кристиян и доказват целенасочено натопяване, в което прокуратурата и следствието са съучастници, изпълняващи нечии поръчки.

    Всъщност, това, което не видях от Вас, г-н Българин, е да оборите доводите на г-н Наков. Само повторихте твърденията на прокуратурата.

    Нека позная, и Вие сте с IT Card?

  2. Българин

    Господин Г,

    Не знам на база какво правите изводи, че съм неграмотен. В ИТ сектора съм от над 20 години. И мога да кажа от личен опит, че доста добре разбирам как работи мозъка на един хакер. Въпросният Кристиян е виновен и това стана ясно още от първия ден. При хакерството е важно да останеш анонимен. Веднъж попаднеш ли в полезрението на службите, имат всякакви методи, за да източат информация от компютрите ти, независимо дали ползваш Тор, криптирани дискове и т.н. Както се видя в случая от самото начало му видях .bash_history и свалиха записите от камерите в офиса, с които лесно му разбиха паролите.
    Това не са манипулирани доказателства, понеже са свалени от неговите дискове, с цялата база данни, която е източил.

    А колкото до теориите на конспирации за ДС и как държало всичко … опомни се малко. Минаха 30 години. Хората, които тогава са били в ДС, вече са пенсионери или са си отишли от този свят. А и ДС е структура, която съществува във всяка една държава. Ако си мислиш, че американската ДС (или съответния аналог) не се меси никъде … жестоко се лъжеш.

  3. Г

    Принципно, не харесвам Наков и имам сериозни възражения срещу дейността му, както и начините за самореклама посредством атака на българското образование.

    Но, господинът, който се пише българин, очевидно е силно неграмотен, но държи да се изкаже.

    Прокуратурата на няколко пъти директно излъга обществото, с което за пореден път доказа, че тази институция е най-корумпираната в нашето правораздаване.

    ТАД груп не знам колко им е чиста работата, най-вероятно не е.

    Но, знам, че до ден днешен правораздаването в България е под контрола на ченгета и прокурори с манталитет на ДС агенти.

    Един бивш служител на МВР си ми каза в прав текст още в началото на целия цирк:

    няма значение, че сега говорят глупости и се излагат. Разследващите ще намерят най-слабия психически и ще го принудят да каже пред съда каквото те му наредят (т.е. да лъжесвидетелства).

    Всичко това се прави като нарочно го поставят в килии близо до разни изроди, при разпити му разказват как в затвора ще стане нечия булка, че може и общ да е, как животът му е едва ли не е приключил.

    От тълковния речник:

    Терор:
    1. Система за политическо и религиозно преследване.
    2. Начин на властване чрез насилие.

    А, доводите на Наков относно разминаването на доказателствата, никак не са глупави и поставят под съмнение цялото разследване, както и целите му.

  4. Българин

    Програмистчето, който тръгна да защитава терорист като Кристиян. И накрая всичките му доводи дето ги говори по телевизията се оказаха безсмислени и грешни.

  5. Anonymous

    В ерата интернет уроците
    требва да си гарантираш място в зала ?

Коментар