Skype става по-конкурентен на WhatsApp и Telegram

Обновен Skype предлага повече удобства за обмен на съобщения (снимка: Skype блог)

За мнозина Skype е удобно приложение за видео-разговори и не толкова за обмен на съобщения, където предпочитани са програми като WhatsApp и Telegram. Това може да се промени скоро, тъй като разработчиците на Skype добавят няколко инструмента, които ще помогнат на приложението да се конкурира по-успешно с други месинджъри.

Така например, потребителите ще могат да запазват чернови на съобщенията, да показват няколко снимки или видеоклипове, да преглеждат предварително медийни файлове и др. Новите функции ще бъдат налични както в настолния клиент на Skype, така и в мобилното приложение.

В допълнение, потребителите ще могат да създават отметки в съобщенията, като щракнат с десния бутон на правилното място или използват дълго натискане (за мобилната версия). За последващ достъп до запазени съобщения ще се използва специална папка с отметки.

Изпращането на няколко снимки или видеоклипове едновременно също ще стане по-лесно след актуализацията. Ако изпращате файлове на група приятели или роднини, Skype автоматично ще създаде албум, в който ще премести всички файлове, за да избегне претрупване на чата. Освен това ще можете да преглеждате всички снимки и видеоклипове, които изпращате.

Ако изпращате няколко файла на група приятели или роднини, Skype автоматично ще създаде албум (снимка: Skype блог)

Друга интересна функция е разделеният прозорец в настолната версия на Skype. Инструментът позволява преместване на целия списък с контакти в един прозорец, а диалозите – във втори прозорец. По този начин се избягва объркването при комуникация с няколко души.

Тъй като всички месинджъри постепенно се превръщат в многофункционални инструменти с поддръжка на глас, текст и видео, актуализациите на Skype са логични – с тяхна помощ приложението на Microsoft ще остане конкурентно на пазара. За достъп до новите функции е необходимо да свалите последната версия на Skype.

Даунлоуд: Skype

Коментари по темата: „Skype става по-конкурентен на WhatsApp и Telegram”

добавете коментар...

  1. haha

    Че те всички го правят бе, Василев. Ако не е MS, ще е FB, на когото са другите две приложения в статията. Едно време само кифлите “избираха” разни позиции за живота си (напр. “Аз избирам да не съм тъпа кифла…”). Сета всички почнаха да се побъркват по това следене. То никой не обича. Само че животът ни е подчинен на технологии, които ни следят. Щем не щем – това е. Ако някой иска да постъпи като кифлата от преди малко, да избере да е 100% аналогов. Да не ползва нищо дигитално, виртуално, онлайн. Може и така.
    Иначе, относно Скайп – на нищо не прилича вече. Най ме беше яд, че изчезнаха разделените прозорци. Сега като ги върнаха, така са направени, че да дразнят, а не да са удобни. Истината е, че сегашният им вид ме кара да превключа обратно към стандартния вид. Сега, ако направят и появяването на бутона в таск бара, като дойде съобщение, както беше в класическата версия, ще е революция. Не знам как е при вас, но аз често не забелязвам, че имам ново съобщение с малката нотификация на иконата, която поне върнаха да е в зелено в режим онлайн, а не синьо.

  2. Василев

    Skype се използва от MS за събиране на данни за всички ползватели, така, че – без мен! Не че имам нещо за криене, но не обичам да ме подслушват постоянно някакви фирми…

  3. гюро

    Ей доживях ве, мислех че никога няма да ги върнат обратно тези прозорци да са отделно. Едно нещо като работи ко ша пипаш…

  4. :o)

    1000 Пъти беше по-добре ПРЕДИ M$ да го пипне…тия каквото пипнат му таковат таковата!

Коментар